18 Nisan 2013 Perşembe

Suçla Gitsin Yahudi`yi! / Taha Kılınç

Taha KILINÇ

Ne zaman Yahudileri konu alan bir sohbete dahil olsam, ortamdakiler, ufak bir antrenmandan sonra hemen şu meyanda sözler etmeye başlıyorlar: "Adamlar çok güçlü. Hangi taşın altına baksan orada Yahudi. Bütün dünyaya hakimler. Düzenlerini çok sağlam kurmuşlar. Akademik camiada baş köşe onların. Ticaret ve ekonomiyi de onlar yönetiyor. İstemedikleri adamı hemen indiriyorlar, kendi adamlarını getiriyorlar yerine..."

Çoğu defa müdahale etmek zorunda kalıyorum bu sözlere: "Hey hey, bir dakika! Bu söyledikleriniz doğru olabilir. Ama konuşmalarımız, Yahudilere gizli hayranlıklarla ve kendi bünyemize dair bezginliklerle bitmesin. Zira bizim güçsüzlüğümüzdür onları güçlü kılan..."

Gerçekten de Müslümanların çoğunda, Yahudilerin gücüne dair adeta yerleşmiş bir akide vardır: "Yapmak istesek de yaptırmazlar. İzin vermezler. Yükseltmezler." Ben her defasında bu tür yorumların Allah`ı ve O`nun kudretini dışlayan yorumlar olduğunu düşünür ve ifade ederim. Ama sesim her defasında "Çocuk, senin bilmediğin neler var neler" yazıklanmalarıyla kesilir. Siz ne diyorsunuz yahu, bizde Yahudileri anlamak için okumak, araştırmak, hatta dillerini öğrenmek bile bir şüphe sebebidir. Ne de olsa "Dillerini herkese öğretmezler!" ?!

Bir aralar, her şeyi ama her şeyi Siyonizm`e bağlayan, İslam dünyasındaki her kötü gidişatı Siyonizm`le açıklayan yayınları bizzat İsrail`in finanse ettiği yönünde yorumlar vardı. Bu doğru mudur bilmiyorum, ama bence gayet mantıklı: İsrail`i yönetenlerin yerinde olsaydım, Siyonizm`in gücü, etkileri, karıştığı olaylar, müdahaleleri ve yapacaklarını anlatan yayınları İslam dünyasında bizzat finanse ederdim. Bunu kendimi yerin dibine batırmak pahasına yapardım. Çünkü bu propagandanın ortaya çıkaracağı korku, yılgınlık, bıkkınlık ve ye`s hali, her çabaya değerdi. Tıpkı bugün olduğu gibi!

Seçim kaybederiz, sorumlusu Yahudi!

Ekonomimiz batar, sorumlusu Yahudi!

Kardeş kavgası çıkar, birbirimizi boğazlarız, sorumlusu Yahudi!

İslam coğrafyası en zalim rejimlerin pençelerinde inler, sorumlusu Yahudi!

Çok güçlü oldukları, iyi yetişmiş bir insan malzemesine sahip bulundukları doğru. Ama her şeye de kadir değiller. Allah aşkına, o kadar da değil!

Gerçi her şeyi Yahudi`ye yıkmak işimize gelmiyor da değildir hani.

Düşünsenize, seçimleri kaybettiğinizde "Yeterince çalışmadık, insanlar bizi başlarında görmek istemedi, kendimizi düzeltelim" demek kolay şey midir? Suçla gitsin Yahudi`yi!

Kendi menfaatlerinden vazgeçip Müslüman kardeşini çok sevmek ve ümmet denilen kavramı yeniden diriltmek kolay şey midir? Kör dövüşüyle vur kardeşine, suçu da yık Yahudi`ye!

Çalışkan, erdemli, dürüst, ahlaklı ve tutarlı olmak kolay şey midir? Şeyh Nazım`ın harika deyişiyle "tembelliği meslek ittihaz et", başına gelen belaların suçu da Yahudi`nin olsun!

Bölük bölük, fırka fırka, hizip hizip ayrıl, güçsüzleş, etkisizleş, elindeki ilahi rehberliğe burun kıvır. Bütün bunların doğal sonucu olarak öz vatanında parya ol. Ama kendine hiç toz kondurma, düzelmeye ve düzeltmeye çalışma, suçla Yahudi`yi!

Sözün özü:

Sızlanmayacaksın kardeşim, artık yeter! Oturacaksın ve gayret göstererek çalışacaksın. Onlar seni ne kadar tanıyor ve biliyorsa, sen de onları bileceksin, hatta daha fazla bileceksin. Dillerini, dinlerini ve tarihlerini öğreneceksin, başarılarının altındaki sebepleri iyi tahlil edeceksin.

Kendi başarısızlıklarını, tembelliklerini, yenilmişliklerini ve kardeşlerinle tutuştugun kavgaları da dış düşmanlara ihale etmekten artık vazgeçeceksin. Böyle gitmediğini ve gitmeyeceğini göreceksin. Hem haklı olup, hem de biteviye dayak yeme durumlarından artık kurtulacaksın. Hakkını savunurken onlara benzemeyecek, dünyaya yeni ve adil bir hak arama yönteminin de mümkün ve mevcut olduğunu göstereceksin.

Ama bunun için evvela esaslı bir özeleştiri, hataları doğru şekilde tespit ve çok sıkı çalışmak gerekiyor.

Haydi kardeşim!

http://gencdergisi.com/1275-sucla-gitsin-yahudi-yi-.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder