20 Mayıs 2012 Pazar

TOKi (Güvercinler için) / Zehra


        Kuslar Ingiltere`yi seviyor, burda yasayan halkta kuslari. Burdaki evlerin bahcelerinde hep kus yuvalari gorebilirsiniz, ayrica yemliklerle birlikte, bittikce doldurulan. Belkide buyuzden kus civiltilari heryani cok guzel birsekilde sarmis durumda. Ama guvercinleri sevemiyorlar birturlu, hastalik tasidiklarini dusundukleri icin. Oysa guvercinler onlari cok seviyor. Eger yururken onunuze bakmazsaniz, bir guvercini bilmeden kolaylikla ezebilirsiniz, cunku sizden hic kacmiyorlar. Hatta bu guvercinler o kadar sicak kanli ki, birkac hafta once bir guvercinin Paddington istasyonundan trene bindigini gordum, ucmak yerine tren yolculugunu tercih ediyor. "O derece!" yani annecim = )
 
        Bu mimariye de Chester`da rastladik ve cok begendik. Emirsultan camisinin yanina da guvercinler icin boyle bir apartman yapilirsa hic fena olmaz hani diye dusunuyorum. Ecdadimiz dusunmus ve tum camilere kus yuvalari yapmis ama artik camilerin sunmus oldugu hizmet yetmiyor bence. Emirsultan camisinin tum yuvalari doldu ki bir cok guvercin bizim cam onlerini kullanmaya basladi. Misafirlerimizden hic rahatsiz degilim ama bizim cam onleri bu yukardaki yapinin yaninda gece kondu gibi kaliyor, insanin da gonlu elvermiyor.
   
        Eger genis capli dusunecek olursak, belki belediyeler bu ise el atarlar ve sehirde guvercinlerin yogunlukta yasadigi yerlere bu 48 haneli apartmanlardan dikerler, tipki TOKI gibi = ) Neden olmasin!

Anne, dilekcemizi yazalim en yakin zamanda insallah..


Zehra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder