27 Şubat 2012 Pazartesi

FECR Suresi




 FECR / 89 (15-30)

İNSANA GELİNCE, ne zaman Rabbin onu, cömertliğiyle ve hoşnut olacağı bir hayat bağışlamakla denese, “Rabbim, bana karşı [ne kadar] cömertmiş!” der;ama geçim vasıtalarını daraltarak onu denediği zaman ise, “Rabbim beni küçük düşürdü!” di(ye sızlanı)r. Ama hayır, hayır, [ey insanlar, bütün yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı bir düşünün:] siz yetime karşı cömert değilsiniz,muhtaçları doyurmaya birbirinizi teşvik etmiyorsunuz, [başkalarının] mirasını aç-gözlülükle yiyip bitiriyorsunuz,ve sınırsız bir sevgiyle malı-mülkü seviyorsunuz!

Peki, [Hesap Günü nasıl davranacaksınız,] yeryüzü ardarda sarsılıp paramparça olduğunda,ve Rabbin[in haşmeti] ortaya çıktığında ve melekler [gerçek hüviyetleriyle] saf saf olduklarında? İşte o Gün cehennem [gözönüne] getirilip konacak; o Gün insan [yaptığı ve yapmadığı her şeyi] hatırlayacak: ama bu hatırlamanın ne faydası olacak ona?O, “Âh, keşke [gelecek] hayatım için önceden bir hazırlık yapsaydım!” diyecek.Hiç kimse Allah'ın o Gün [günahkarlara verdiği] azap gibi azap veremez;ve hiç kimse O'nun gibi bağlarla bağlayamaz. [Ama dürüst ve erdemlilere,] “Ey iç huzuruna ermiş olan insanoğlu!” [diye seslenecek Allah,]“Rabbine O'ndan hoşnut kalmış ve [O'nu] hoşnut etmiş olarak dön:gir, öyleyse Benim [öteki sadık] kullarımla birlikte,gir cennetime!”

Allah`in "...gir cennetime!" dedigi sadik kullarindan olmak dilegiyle insallah...

amin

2 yorum:

  1. Kilometrelerce uzakta aynı ayetleri farklı mekanlarda aynı gündem de paylaşmak ne güzel
    şükürler olsun Rabbime bu sene benim şükür senem.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar guzel ifade etmissin, canim annecim..Gercekten sukurler olsun Rabbimize, mekan sinir tanimayan, hep yanyana olmayi basaran kalplerimizi, bize hediye ettigi icin = )

    YanıtlaSil