8 Eylül 2016 Perşembe

Babama Mektup 2 /Zehra



Sevgili babacığım,

Ramazan'dan sonra Kurban'a da erişiyoruz, ve sensiz geçecek olan ikinci bayram babacığım.

Kendimi bildim bileli yanındaydım Kurban bayramı sabahları, küçükken izleyerek yanındaydım, büyüdüğümde yardım eder olmuştum ailenin diğer fertleriyle birlikte. Özellikle yanında götürürdün bizi. Her şeyi öğretmiştin bize. Tüm hazırlık aşamalarını ve sonralarını.. Geceden sabaha tesbih çekerek, namaz kılarak hazırlanırdın. Sabah bayram namazı sonrası eve gelir ve malzemelerini alıp hep birlikte güzel kurbanın yanına giderdik. Kurbanların olarak giderdik yanında.. Birkaç gün öncesinde alıp beslediğin sevdiğin kurbanların seni gördüğünde şaşırmazdı. Ama eğer kalabalık bir ortamda kurbana gittiysek, sana yardıma geldiğimizi gören aynı bahçedeki diğer insanlar bize şaşırırlardı. Kesim aşamasında onlar kenarda bekleyebileceğimizi söylediklerinde bizim yardım için geldiğimizi söylerdin, kenarda durdurulmamıza müsaade etmezdin. Sana kurbanı yüzerken, parçalara ayırırken yardım ettikten sonra, bilmeyenleri, yapamayanları gördüğünde, onlara yardım edelim diye bizi gönderirdin.

Senin kadar güçlü değildik, bıçağı elimize alamadık belki ama yardımcıların olmaktan onur duyduk her zaman.. Dualarla yatırırdık kurbanı. Anneannem mendilini çıkarır gözlerini bağlardı yerde yatmakta olan kurbanın. Hepimiz elleri onun üzerinde olurdu, kalp atışlarımız aynı ritmi bulurdu. Hep birlikte tekbir getirirdik ve sen o güzel gözyaşlarına bizimde gözyaşlarımızı katarak kurban ederdin, kurban etmekle şereflenirdin.. Ömrün boyunca o kadar çok şereflendin ki, inşallah tüm kurbanların seni karşılayacaktır gittiğin yerde, misliyle, Rabbimin vadettiği gibi..

Biz geride kalan kurbanlıklar babacığım, ağlıyoruz ve kurban etmeye çalışıyoruz bizi iman yolunda zayıflatan tüm şeyleri! Rabbim yardımcımız olsun diyerek..

Rabbim mekanını cennet eylesin, merhametine mahsar olan muttakilerden eylesin, dualarım seninle babacığım
Rüyalarıma geldiğin için teşekkürler
Ve yine rüyalarda görüşmek ümidiyle

Allah'a emanet ol
Sevgi ve muhabbetlerimle


Zehra

Not: Arkadaşların bizi arayıp "Babanızın bize emanetisiniz. Bayram sabahı kurbanınızı kesip size getirmek bizim vazifemizdir." diyor.. Ne güzel dostların var, yokluğunda bile varlığını hissettiren..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder