19 Haziran 2015 Cuma

Mazlumu görmezlikten gelmeyelim yeter / Zehra

İki oğlu olan bir anne, eşinden gördüğü şiddet sonrası işitme kaybı yaşıyor. Bundan haberdar olan ailesi kızının eşinin yanına dönmesine izin vermiyor. Ben dönecektim aslında diyor, çocuklar için. Boşandığı eşi hemen bir başkasıyla evleniyor. Sonrasında nafaka alamıyor çocuklarının babasından. İzini kaybettiren eşini bir şekilde buluyor, şimdi adresini tekrar kaybetmeden dava açması gerekiyor lakin elindeki dilekçelerle ve istenen ücretlerle ne yapacağını bilmiyor, tüm bu başından geçenleri de bir çırpıda anlatıyor. Var mıdır bir çaresi diye sormak için gelmiş.

Onu dinleyen başka bir abla, kendi hikayesini bilmediğimi sanarak şu cümleyi kuruyor "Ne hayatlar ne hikayeler var. Ama dünya da illa ki bir çıkış yolu bulunuyor. Allah ahirette de yardımcımız olsun." Ve o ablanın ardından dua ediyor bolca.

Dua eden ablanın hikayesi. Beş çocuk sahibi. Eşi birçok sefer ablayı üzmüş ve kendini her sefer affettirmeyi başarmış. En son elinden kaçmasından korktuğu için dağda bir ev kiralayıp onları oraya yerleştirmiş. Bahçeden dışarı çıkması yasaklanan ve aynı zamanda fiziksel şiddet gören aile bir gün evden kaçmaya karar vermiş. Akabinde tekrar özürler dilenmiş, aracılar konulmuş, abla karar vermiş ve artık dönmüyorum demiş.

Böyle nice hayatları kimi zaman ilk ağızdan kimi zaman da en yakınlarından dinleyerek şahit oluyorum. Bu yalnızca ikisi..

İki oğlu olan ablaya mesleğinin zekatını vermek isteyen bir avukat yardımcı olacak inşallah. Beş çocuklu abla artık daha mutlu görünüyor.

Peygamberimizin (sav) babasını kaybeden çocukların anneleriyle ve aynı zamanda onları gözetenlerle de yakınlığını belirttiği hadisi şerif aklıma geliyor. Ne kadar anlamlı bir hediye bu söz müşkül durumda ki tüm anneler için, yoksulu fakiri yetimi düşkünü gözeten koruyup kollayan insanlar için.

Rabbimiz'den hayırda yarışan insanlardan olmayı istiyorsak eğer, çevremizde olan bitene pür dikkat kesilmemize gerek yok, sadece görmemezlikten gelmeyelim yeter.

Ramazan ayı yarışlardan yarış beğeneceğimiz bir ay olma münasebetiyle, bizleri kavli ve fiili dualarımızla mübarek eyler inşallah.



Zehra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder